ALMA MANUSUTBILDNING

OM SKOLAN

Alma Manusutbildning/ Manusförfattare är en vidareutbildning inom manus för Film & Dramaserie. Vår ambition är att vara en ledande manusutbildning i Norden och att de studerande direkt efter utbildningen har den kompetens som krävs för att kunna vara professionellt verksam som manusförfattare eller dramaturg.

Som yrkeshögskoleutbildning utvecklas utbildningen i nära samarbete med branschen. Bland lärare och föreläsare finns några av landets främsta manusförfattare, dramaturger, regissörer och producenter.

Upplägget innefattar webbaserade onlineworkshops, föreläsningar, grupparbeten, individuell handledning, feedbacksessioner i grupp, seminarier, pitchträning, bokprojekt och LIA (lärande i arbete).

Alma Manusutbildning samarbetar även med andra skolor och branschorganisationer och strävar efter att arrangera öppna föreläsningar och möjligheter till nätverkande. Utbildningen bedrivs delvis på distans med närträffar i Sunne, Malmö, Göteborg, Stockholm och Köpenhamn. Manusanalys, föreläsningar, workshops och undervisning med yrkesverksamma manusförfattare, regissörer, producenter och filmkonsulenter.

Utbildningen omfattar 300 YH - poäng.
5 poäng motsvarar en veckas studier.
Avgiftsfri och CSN - berättigad.
Kostnad för resa, logi samt kurslitteratur tillkommer.
Klicka här för att komma till utbildningens hemsida.